Savunma Teknolojileri Ana Bilim Dalı, Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci kabulüne 2019-2020 akademik yılı bahar döneminde başlamıştır. 2022-2023 akademik yılı güz dönemi itibariyle 16 mezun vermiş olup 121 yüksek lisans, 31 doktora olmak üzere toplamda 152 lisansüstü öğrencisi ile eğitimine devam etmektedir. Savunma Teknolojileri Ana Bilim Dalı, disiplinler arası bir program olup Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Uzay ve Uçak Mühendisliği, Mühendislik Temel Bilimleri gibi birçok alandan öğrenci kabul etmektedir.
Program kapsamında oluşturulan ders içerikleri, savunma sanayi alanında ihtiyaç duyulan başlıkları kapsayacak şekilde şekillendirilmiştir. Programa kayıtlı öğrencilerimiz, her dönem savunma sanayi firmalarında çalışan doktoralı mühendislerden ders alma imkânı bulmaktadırlar (Ders bilgi paketi için tıklayınız). Programda, alanında lider firmalar ile kurulan iş birlikleri ile ürün odaklı ve çoğu bir proje kapsamında şekillenen tez çalışmaları yürütülmektedir. Bu durum öğrencilerimize gerçekleştirdiği tez çalışmaları ile birlikte, önemli savunma sanayi kuruluşlarında iş bulma imkanını da sağlamaktadır.
Programa kayıtlı öğrencilerin tez süreçlerinde akademik danışmanının yanı sıra bir de savunma sanayinde çalışan sanayi danışmanları atanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz tez süreçlerinde, gerektiği zamanlarda, savunma sanayilerine giderek sanayi danışmanının gözetiminde çalışmalar yapma ve sorunlara yerinde çözüm arama imkânı bulmaktadırlar. Savunma Teknolojileri Ana Bilim Dalı, üniversitemizin de belirlediği misyon ve vizyon doğrultusunda hem savunma sanayi alanında uzmanlaşan mühendisler yetiştirmekte hem de desteklediği ve yürüttüğü projelerle sektöre ve akademiye katkı sağlamaktadır.
Sizlerde savunma sanayi ekosisteminde yerinizi almak ve bu alanda uzmanlaşmak istiyorsanız, Savunma Teknolojileri Lisansüstü Programımızı incelemeye davet ediyoruz.
İşbirliklerimizden bazıları: