1- Yeterlik komitesi, tez danışmanının önerdiği isimleri de göz önüne alarak disiplinler arası bir doktora yeterlik sınav jürisi oluşturur. Sınav sorularını oluşturulan sınav jürisi hazırlar.
2- Yeterlik sınavı yazılı ve sözlü olarak iki bölüm halinde yapılır.
3- Doktora yeterlik sınavına girme talebinde bulunan öğrenci, dilekçesinde Tablo 1’de belirtilen sekiz alandan birini seçer.
4- Her alan için doktora yeterlik yazılı sınavında öğrencilerin sorumlu olacakları konular/dersler yine Tablo 1’de listelenmiştir.
5- Matematik (Diferansiyel denklemler) dersi Bilgisayar Mühendisliği dışındaki alanlar için ortaktır.
6- Mühendislik Temel Bilimleri ve Bilgisayar Mühendisliği dışındaki alanlardan birini tercih eden öğrencilerin yazılı sınavları için, sınav jürisi yazılı sınavda 10 puanlık bir Matematik (Diferansiyel denklemler) sorusu sorar. Geriye kalan sorular toplam 90 puan değerinde olacak olup, öğrencilerin dilekçelerinde seçecekleri alana bağlı olarak sorumlu olacakları konular/dersler Tablo 1’de listelenmiştir.
7- Dilekçelerinde Mühendislik Temel Bilimleri alanını tercih eden öğrencilerin yazılı sınavları için sınav jürisi yazılı sınavda en az 10 puanlık Matematik (Diferansiyel denklemler) sorusu (veya soruları) sorar.
8- Sözlü sınavın içeriği ve sözlü sınavda sorulacak sorular sınav jürisinin takdirindedir.
9- Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için yazılı sınavda en az 60, sözlü sınavda en az 70 puan alması, yazılı ve sözlü sınav ortalamasının ise en az 65 olması zorunludur