Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı

Enstitümüz bünyesinde açılan Elektrik Elektronik Mühendisliği anabilim dalına bağlı olarak tezli yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır. Programların eğitim dili ve müfredatı %100 ingilizcedir. 2023-2024 akademik yılı güz yarıyılı itibariyle ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretime başlamıştır. Yeterli dil puanı olmayan öğrencilerimiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilcek Zorunlu Hazırlık Eğitimine tabi olacaklardır. Zorunlu Hazırlık Eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler lisansüstü eğitimine devam edeceklerdir.
Teknolojik gelişimin öncüsü konumunda olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği, mühendislik alanları içerisinde çok büyük öneme sahiptir. Hızla ilerleyen elektrik ve elektronik sektörüne, uluslararası düzeyde bilgi ve beceri ile donatılmış insan kaynağı sağlama gerekliliği programın ana amacını oluşturmaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisliğinde Matematik, Fizik ve Programlama temellerini Elektrik Elektronik Mühendisliği alanına uygulayarak eğitimin her döneminde proje bazlı, uygulama ağırlıklı eğitim modeli uygulanmaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği 1 Profesör, 1 Doçent, 7 Doktor Öğretim Üyesi ve 6 Araştırma Görevlisi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisliği kadrosunda yer alan öğretim üyeleri elektrik ve elektronik bilim alanında lisansüstü ders verebilecek ve tez yürütebilecek alt yapıya sahiptirler.

Aşağıda belirtilen laboratuvarlar Anabilim Dalımıza bağlı olup lisansüstü eğitimi ve Arge projelerini kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.

• Yapay Zeka Laboratuvarı
• Akıllı Şebeke Laboratuvarı