Değerli Öğrencilerimiz,

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı multidisipliner bir alan olup aynı anda yüksek lisans ve doktora eğitimi vermektedir. Bu anabilim dalı kapsamında eğitim-öğretim gören öğrenciler, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Bitki Biyoteknolojisi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Bitki Koruma disiplin alanlarında AR-GE çalışmaları kapsamında arazi ve laboratuvar araştırmaları yapmaktadır.  Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora programımızın amacı, evrensel ve analitik düşünebilen bireyler yetiştirmeyi, bilim ve teknoloji üreterek ülkenin ve bölgenin kalkınmasına üst düzeyde katkıda bulunmayı kendisine görev edinmiştir. Bu kapsamda fen ve mühendislik alanında nitelikli araştırmacılar ve bilimsel ve teknolojik yetkinliğe sahip bireyler yetiştirilmektedir. Ayrıca, bilim ve teknoloji alanında uluslararası gelişmeleri ve toplumsal gereksinimleri izleyerek ileri araştırma konularını ve üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını teşvik ederek kaliteli bir lisansüstü eğitim ve öğretim yapılması anlayışı ile alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla rekabet halinde idari ve akademik faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalında bulunan öğretim üyeleri tarafından TÜBİTAK (Cost projeleri dahil olmak üzere), T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Tarımsal Sivil Toplum Kuruluşları ile AR-GE kapsamında Özel Sektör başta olmak üzere ulusal ve uluslararası destekli projeler yürütülmektedir. Bu anabilim dalından mezun olan öğrencilerimiz kamuda T.C. Tarım ve Orman Bakanlığında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında, Kamu Üniversitelerinde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde, Tarım ve Kredi Kooperatiflerinde, Tarımsal Üretici Birliklerinde, Özel Sektör bünyesinde başta ıslah çalışmaları olmak üzere agronomi, tohumculuk, fide ve fidan yetiştiriciliği, yeşil alan tesis çalışmaları ve laboratuvar çalışmalarında, Organik Tarım İşletmelerinde ve kişisel olarak tarımsal danışmanlık bünyesinde oldukça geniş bir iş alanında istihdam edilebilirler. Ayrıca, girişimciliklerini kullanarak kendi özel işletmelerini de açabilme imkanları bulunmaktadır. Anabilim dalında devam eden öğrencilerimizi sosyal alanlardaki gelişimlerine katkı sağlamak üzere Erasmus gibi ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programlarından faydalanmalarını sağlamak temel hedeflerimizdendir.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı