2023-2024 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KESİN SONUÇLARI


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
2023-2024 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI
LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KESİN SONUÇLARI

 

Lisansüstü başvuru kesin sonuçları hem aşağıda listede hem de Online başvuru sisteminde yayınlanmıştır. 

İsminin karşısında "Başarılı-Kesin kayıt hakkı kazandı" yazan adaylar kayıtlarını online başvuru sistemi üzerinden "Program Seçimi" sekmesinde "Kesin kayıt yaptırmak istiyorum" ibaresini işaretleyerek veya Enstitümüze şahsen başvuru yaparak kesin kayıtlarını yaptırmak için talepte bulunabilirler.

Kesin kayıt yaptırma talebinde bulunan öğrencilerin kayıtları Enstitü tarafından onaylanarak kesin kayıtları tamamlanacaktır. Kesin kaydı onaylanan öğrenciler ders seçimini 05 - 09 Şubat 2024 tarihleri arasında UBYS sistemi üzerinden yapacaklardır.

Diğer yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans veya doktora prgramında kayıtları bulunan öğrencilerimizin kayıtlarının tamamlanabilmesi için 09 Şubat 2024 tarihine kadar diğer kurumlardaki kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir.

Ders seçme işlemleri için UBYS kullanıcı adı kesin kayıt onayı verildikten sonra online başvuru sisteminden öğrenilebilir. Ders seçimleri için web sayfamız duyurularını takip ediniz.

Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği İngilizce lisansüstü programlarını kazanan öğrencilerimize Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanacaktır. Bu durumdaki öğrencilerimize Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından dönem başında Yabancı Dil Yeterlik Sınavı yapılacaktır. Yeterlik sınavı sonucu başarılı olan öğrenciler lisansüstü programlardaki eğitimine, Başarısız öğrenciler hazırlık eğitimine başlayacaklardır.

Yabancı Dil Yeterlik sınavına girmeyen veya muafiyet için yeterli sayılabilecek yabancı dil sınavı puanlarını ibraz etmeyen öğrencilerin lisansüstü programlarda bulunan kayıtları silinecektir.

 

Lisansüstü Başvuru Kesin Sonuçları için TIKLAYINIZ.

Kesin Kayıt ve Ders Seçimi Tarihleri: 05 - 09 Şubat 2024

 

UBYS Giriş Bilgileri:

Kulllanıcı Adı: Öğrenci No

Şifre: Başında Büyük (Og) harfleri ve devamında TC Numaraları (Og1234567890)

UBYS Web Adresi: https://ubys.sivas.edu.tr/ 

 

E-Posta: enstitu@sivas.edu.tr

Diğer Haber ve Duyurlar
Ekli Dosyalar
Dosya Eki Bulunamadı!