Anabilim Dalı Başkanı Mesajı

Değerli Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Uçak Mühendisliği Anabilim Dalı olarak, havacılık ve uzay alanında lider mühendisler yetiştirmeyi, yenilikçi araştırmalar yapmayı ve bilimsel bilgi birikimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bölümümüz, 100% İngilizce eğitim diline sahip olmakla beraber, dünya standartlarında eğitim programları sunarak öğrencilerimizin mesleki yetkinliklerini geliştirmelerine ve küresel arenada rekabet edebilecek mühendisler olarak yetişmelerine olanak tanımaktadır.

Akademik kadromuz, Aerodinamik, Havacılık Malzemeleri, İtki Sistemleri ve İHA Teknolojileri başta olmak üzere, çeşitli uzmanlık alanlarında derinlemesine bilgi ve tecrübeye sahiptir ve öğrencilerimize en güncel bilgileri sunmak için sürekli çalışmaktadır. Aynı zamanda, alanında lider savunma sanayi şirketleri ile yakın iş birliklerimiz sayesinde öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik deneyimlerle pekiştirmelerine olanak tanıyoruz.

Bölümümüzü tercih eden tüm öğrencilerimize, bilimsel bilgiye ve yenilikçi düşünceye dayanan bir mühendislik eğitimi sunmayı taahhüt ediyoruz. Sizleri, havacılık ve uzay teknolojilerinin geleceğini birlikte inşa etmeye davet ediyorum.

Dr. Öğr. Üyesi Yunus ÇELİK

Dear Students,

As the Department of Aeronautical Engineering within our university, we are committed to cultivating the next generation of leaders in the fields of aviation and space. Our mission is to conduct cutting-edge research, contribute to the advancement of scientific knowledge, and develop engineers who will excel in the global arena. Our department, with its 100% English-medium instruction, offers world-class educational programs designed to enhance our students' professional competencies and prepare them to compete internationally.

Our distinguished faculty members bring deep expertise across various specializations, including Aerodynamics, Aviation Materials, Propulsion Systems, and UAV Technologies. They are dedicated to providing our students with the most current and relevant knowledge. Moreover, our strong collaborations with leading defense industry companies provide our students with valuable opportunities to integrate theoretical learning with practical experience.

We are committed to delivering an engineering education rooted in scientific rigor and innovative thinking to all students who join our department. We invite you to become part of our community and contribute to shaping the future of aviation and space technologies.

Asst. Prof. Yunus CELİK